Učinkovita parodontološka terapija za liječenje parodontoze

Parodontološka terapija grana je stomatologije koja se bavi dijagnozom, prevencijom i liječenjem bolesti koje pogađaju potpornu strukturu zuba, poznatu kao parodont. Parodont uključuje desni, kosti koje okružuju zube i ligamente koji ih drže na mjestu. Parodontološka terapija ima za cilj očuvanje zdravlja parodonta kako bi se spriječile ili tretirale bolesti poput parodontoze.

Inicijalna parodontološka terapija

To je početna faza parodontološke terapije. Uključuje detaljnu dijagnozu, čišćenje zuba i korijenskih površina kako bi se uklonili dentalni plak i kamenac. Tijekom inicijalne parodontološke terapije također se educira pacijenta o oralnoj higijeni i pravilnom održavanju zdravlja parodonta kod kuće.

Parodontoza

Parodontoza, također poznata kao parodontalna bolest ili bolesti desni, označava niz upalnih bolesti koje pogađaju parodont. Uključuje gingivitis (upala desni) i parodontitis (upala potpornih struktura zuba). Parodontoza može dovesti do gubitka zuba ako se ne liječi pravilno.

Terapija i liječenje parodontoze

Nakon inicijalne parodontološke terapije, liječenje parodontoloških bolesti može uključivati različite postupke, ovisno o ozbiljnosti bolesti. To može uključivati dubinsko čišćenje korijenskih površina, primjenu antibiotika, kirurške zahvate kao što su operacije potpornih struktura, regenerativne terapije i slično. Cilj terapije je zaustaviti napredovanje bolesti, smanjiti upalu i očuvati parodontalno tkivo.

Trajnost

Trajnost u kontekstu parodontološke terapije odnosi se na dugoročni uspjeh terapije i očuvanje zdravlja parodonta. Redoviti posjeti stomatologu ili parodontologu, pridržavanje uputa o oralnoj higijeni i održavanje zdravog načina života igraju ključnu ulogu u očuvanju trajnosti parodontalne terapije. Trajnost također podrazumijeva kontrolu recidiva bolesti i sprečavanje njenog ponovnog pojavljivanja.

U zaključku, parodontološka terapija važna je za očuvanje zdravlja zuba i parodontalnih struktura. Inicijalna parodontološka terapija početna je faza koja se sastoji od dijagnoze i čišćenja. Parodontoza je skup bolesti koje pogađaju parodont, a terapija se prilagođava ozbiljnosti bolesti. Trajnost terapije ovisi o pravilnom održavanju oralne higijene i redovitim kontrolama kod stručnjaka.

Naša misija

Naša vizija je omogućiti svakom pacijentu adekvatnu i sigurnu terapiju.

Konstantnim usavršavanjem i ulaganjem u novitete možemo sa ponosom reći da smo jedni od pionira u individualiziranom pristupu sa težištem na tehnološkom riješavanju svakog problema. Konstantnim idejama i inovacijama sa sigurnošću možemo reći da ćemo u budućnosti nuditi još više.

Naše vrijednosti

Pristup

Naši pacijenti zajedno sa kolegama u timu postaju dio obitelji Dentelin.

Podrška

Iako tehnološki napredak uveliko olakšava rad, ljudski pristup je nešto što se osobito cijeni i potiče u našem okruženju.

Dostupnost

Našim pacijentima smo dostupni kako tijekom tako i nakon terapije. Dobar odnos sa pacijentom ne završava krajem terapije. Mi smo tu za Vas.