Zubne proteze po mjeri: totalne, parcijalne, wironit i parcijalne opcije

Vrste zubnih proteza

1. Totalna akrilatna proteza:

  • Totalna akrilatna proteza zamjenjuje sve zube u gornjoj ili donjoj čeljusti. Izrađena je od akrilata, što je vrsta plastike. Ova vrsta proteze često se koristi kada su svi zubi izgubljeni u jednoj čeljusti.
  • Totalne proteze su trajno rješenje za bezubost i mogu se koristiti dugi niz godina ako se pravilno održavaju.

2. Parcijalna proteza:

  • Parcijalna akrilatna proteza koristi se kada osoba ima nekoliko izgubljenih zuba, ali ne sve. Ona zamjenjuje samo izgubljene zube i ima akrilatnu bazu koja se prilagođava ostalim zubima.
  • Parcijalne proteze su trajno rješenje i mogu se koristiti dokle god je potrebno.

3. Wironit proteza:

  • Wironit proteza je parcijalna proteza izrađena od legure koja je izuzetno lagana i tanja od akrilatnih proteza. Može se koristiti zasebno na postojećim zubima ili kao mobilni dio fiksno mobilnog protetskog rada.
  • Wironit proteze su trajno rješenje i mogu se koristiti dugi niz godina.

4. Privremeno ili trajno rješenje:

  • Privremena rješenja uključuju privremene proteze ili mostove koji se koriste dok se čeka na trajno rješenje, kao što su implantati ili trajne proteze. Privremene proteze obično su izrađene od manje trajnih materijala.
  • Trajna rješenja uključuju opcije poput implantata, koji su trajni i stabilni. Implantati se postavljaju u čeljust i služe kao temelj za trajne proteze ili krunice.

Izbor između privremenih i trajnih rješenja zubnih proteza ovisi o individualnim potrebama i financijskim mogućnostima pacijenta. Važno je konzultirati se s stomatologom ili oralnim kirurgom kako biste odabrali najbolju opciju za svoju situaciju.

Naša misija

Naša vizija je omogućiti svakom pacijentu adekvatnu i sigurnu terapiju.

Konstantnim usavršavanjem i ulaganjem u novitete možemo sa ponosom reći da smo jedni od pionira u individualiziranom pristupu sa težištem na tehnološkom riješavanju svakog problema. Konstantnim idejama i inovacijama sa sigurnošću možemo reći da ćemo u budućnosti nuditi još više.

Naše vrijednosti

Pristup

Naši pacijenti zajedno sa kolegama u timu postaju dio obitelji Dentelin.

Podrška

Iako tehnološki napredak uveliko olakšava rad, ljudski pristup je nešto što se osobito cijeni i potiče u našem okruženju.

Dostupnost

Našim pacijentima smo dostupni kako tijekom tako i nakon terapije. Dobar odnos sa pacijentom ne završava krajem terapije. Mi smo tu za Vas.