All on 4 i All on 6 implantati

All on 4 i All on 6 metode predstavljaju revolucionarno rješenje u dentalnoj implantologiji, omogućavajući potpunu obnovu osmijeha s minimalnim brojem implantata. Ove tehnike su posebno dizajnirane za brzo i učinkovito vraćanje funkcionalnosti i estetike usta pacijentima koji su izgubili veći broj zubi. Osim što pružaju izvrsnu stabilnost, ove metode omogućavaju brži oporavak i manje invazivne zahvate u usporedbi s tradicionalnim implantatima.

Što su All on 4 implantati?

All on 4 tehnika koristi četiri implantata koji se postavljaju u čeljust na način da maksimalno iskoriste postojeću kost. All on 4 metoda omogućava pacijentima da dobiju fiksnu protetičku nadogradnju isti dan kad su implantati postavljeni, što znači instant poboljšanje kvalitete života. All on 4 je idealno rješenje za one s ograničenom količinom kosti koji žele izbjeći dugotrajne i komplicirane postupke augmentacije kosti.

Što su All on 6 implantati?

All on 6 metoda uključuje postavljanje šest implantata u čeljust, pružajući dodatnu podršku i distribuciju opterećenja, što je idealno za pacijente s dobrom kvalitetom kosti. All on 6 metoda je pogodna za one koji traže još veću stabilnost i sigurnost, te se često preporučuje u slučajevima većeg gubitka zuba. All on 6 omogućava izradu još robusnijih i izdržljivijih protetskih rješenja.

Usporedba All on 4 i All on 6 metoda

All on 4 i All on 6 metode donose brojne prednosti, ali se razlikuju u određenim aspektima. All on 4 je brže i ekonomičnije rješenje, često bez potrebe za dodatnim zahvatima poput augmentacije kosti, što može biti privlačno pacijentima koji traže manje invazivne opcije. S druge strane, All on 6 nudi veću stabilnost i raspodjelu opterećenja zahvaljujući dodatnim implantatima, što može biti važno za pacijente s većim funkcionalnim zahtjevima ili većom dostupnom kosti.

Proces implantacije All on 4 i All on 6

Proces implantacije za All on 4 i All on 6 uključuje nekoliko faza. Počinje s detaljnim planiranjem uz pomoć 3D dijagnostike, kako bi se osiguralo optimalno postavljanje implantata. Kirurški zahvat se obično izvodi pod lokalnom anestezijom, a implantati se postavljaju na strateški odabrane pozicije. Nakon postavljanja implantata, na njih se odmah može privremeno ili trajno postaviti protetska konstrukcija, omogućujući pacijentima brz povratak normalnim životnim aktivnostima.

Prednosti All on 4 i All on 6 metoda

All on 4 i All on 6 metode nude niz prednosti koje ih čine izvrsnim izborom za obnovu cijele čeljusti. Jedna od ključnih prednosti je brza transformacija osmijeha, omogućujući pacijentima da dobiju fiksne zube isti dan kada su implantati postavljeni. Osim toga, ove metode zahtijevaju manje kirurških zahvata i manje su invazivne u usporedbi s tradicionalnim metodama implantacije, što dovodi do bržeg oporavka i manje postoperativne nelagode. Zbog strategijskog postavljanja implantata, često je moguće izbjeći augmentaciju kosti, što smanjuje ukupno vrijeme liječenja i troškove. All on 4 i All on 6 također pružaju izuzetnu dugotrajnost i stabilnost, što značajno poboljšava funkcionalnost žvakanja i kvalitetu života pacijenta.

Nedostaci All on 4 i All on 6 metoda

Iako su All on 4 i All on 6 izuzetno učinkovite i popularne metode za rekonstrukciju čeljusti, postoje neki potencijalni nedostaci koje je važno uzeti u obzir. Jedan od mogućih nedostataka All on 4 metode je veća mogućnost opterećenja na prednjim implantatima, što može povećati rizik od njihovog neuspjeha ako pacijent ima veće zahtjeve za žvakanjem ili ako postoji značajna atrofija kosti. S druge strane, All on 6 zahtijeva više kosti za postavljanje dodatnih implantata, što može biti ograničavajuće za pacijente s manjom količinom zdrave kosti.

Oporavak i savjeti za brigu nakon implantacije All on 4 ili All on 6 implantata

Oporavak nakon postavljanja All on 4 i All on 6 implantata varira od pacijenta do pacijenta, ali općenito uključuje razdoblje od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. Tijekom prvih dana nakon operacije, preporučuje se izbjegavanje tvrde hrane i smanjenje fizičkog napora. Važno je također pratiti oralnu higijenu i redovito koristiti propisane antiseptičke isprike kako bi se spriječila infekcija.

Savjeti za brigu nakon implantacije uključuju redovne posjete stomatologu za kontrolu i čišćenje implantata i okolnog tkiva. Dobra oralna higijena i izbjegavanje navika poput pušenja ključni su za dugoročni uspjeh implantata. Pacijenti bi također trebali biti obučeni kako pravilno čistiti implantate i koristiti specijalizirane alate za čišćenje koji mogu pomoći u održavanju zdravlja desni oko implantata.

Tko je idealni kandidat za All on 4 i All on 6 ugradnju?

Idealni kandidati za All on 4 i All on 6 su osobe koje su izgubile većinu ili sve zube na jednoj ili obje čeljusti i imaju dovoljnu kvalitetu kosti koja može podržati implantate. Također, važno je da su pacijenti u dobrom općem zdravstvenom stanju i nemaju medicinskih stanja koja bi mogla komplicirati zahvat ili oporavak. Pacijenti koji su pušači ili imaju nekontrolirane kronične bolesti moraju prvo riješiti te izazove.

Kontaktirajte nas za više informacija

Naš tim je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o All on 4 i All on 6 implantatima. Kontaktirajte nas za detaljnije informacije ili zakazivanje konzultacija. Možete nas kontaktirati putem telefona – +385 95 591 8040, e-maila – info@dentelin.eu ili slanjem online upita. Naša je misija pružiti vam personalizirano rješenje koje će zadovoljiti vaše potrebe i omogućiti vam da ponovno uživate u zdravom i funkcionalnom osmijehu.

Naša vizija je omogućiti svakom pacijentu adekvatnu i sigurnu terapiju.

Naša misija

Konstantnim usavršavanjem i ulaganjem u novitete možemo sa ponosom reći da smo jedni od pionira u individualiziranom pristupu sa težištem na tehnološkom riješavanju svakog problema. Konstantnim idejama i inovacijama sa sigurnošću možemo reći da ćemo u budućnosti nuditi još više.

Naše vrijednosti

Pristup

Naši pacijenti zajedno sa kolegama u timu postaju dio obitelji Dentelin.

Podrška

Iako tehnološki napredak uveliko olakšava rad, ljudski pristup je nešto što se osobito cijeni i potiče u našem okruženju.

Dostupnost

Našim pacijentima smo dostupni kako tijekom tako i nakon terapije. Dobar odnos sa pacijentom ne završava krajem terapije. Mi smo tu za Vas.