Galerija

Vađenje zuba gornje i donje čeljusti. Ugradnja dentalnih implantata te nakon perioda integracija izrada prečki, te reduciranih skeletiranih proteza.
Metal keramičke krunice u gornjoj i donjoj čeljusti. Pacijentu su izvađena 2 zuba, uradila se duboka kiretaža i čišćenje zubnih lukova; liječenje jednog zuba te čišćenje karioznih lezija na 5 zuba.
Metal keramičke krunice u gornjoj i donjoj čeljusti. Dobra priprema rezultira dobrim protetskim nadomjestkom.
U gornjoj čeljusti nakon ugradnje 4 dentalna implanata pacijent je dobio reduciranu skeletiranu protezu na šini koja je uvidana i učvršćenja na implantatima. Dole lijevo se uradio lateralni bočni most zavidan na implantatima.
Cirkon keramičke krunice u gornjoj čeljusti. Predprotetska priprema je sadržavala čišćenje i kiretažu oko zuba, liječenje jednog korijenskog kanala te izradu nedogradnje.
Pacijentici je urađen gornji most sa cirkonskom bazom. Zbog veće konzervativne pripreme pacijentica je nosila privremene zube kroz period od 2mjeseca nakon kojeg je dobila konačni rad.
Fiksna ortodonstka terapija. Korekcija primarne kompresije u donjoj čeljusti te zatvaranje dijastema u gornjoj čeljusti.
Gornja bezuba čeljust sa ugrađenim implantatima, te kasnijom izradom protetskog nadomjestka u vidu prečke, te maksimalno reducirane skeletirane proteze. U donjoj čeljusti se uradio fiksni rad. Pacijentu je vraćena funkcija kao i zadovoljni estetski moment.
Fiksna protetska sanacija gornje čeljusti. Protrudiranost gornjeg fronta je uspješno saniran pravilnim dobrušavanjem radi ispravljanja prvobitne nepravilnosti koja je ometala kako estetski, tako i funkcionalni momenat.
Obostrano dizanje maksilarnog sinusa, ugradnja implantata, vađenja, endodontska sanacija su samo jedne od terapijskih postupaka koje su se primjenjivale pri planiranju i kasnijoj provedbi definitivnog fiksnog protetskog rada gornje i donje čeljusti.
Pacijentica je nosila privremene frezane akrilatne krunice nekoliko godina urađene u drugoj klinici. Ispod krunica je bilo dosta liječenih zuba, te zuba koji su bili za vađenje, a pacijentica je imala i otvoren zagriz. Nakon sanacije i novih privremenih zuba u konačnici je dobila cirkon keramičke krunice u donjoj i gornjoj čeljusti.
Protetska sanacija gornje čeljusti sa metal keramičkim krunicama. Par zuba se ekstrahiralo, te su se neki zubi zbog opežnije kariozne lezije morali endodontski tretirati. U konačnici pacijentica je dobila osmijeh koji nije puno mijenjao njen izgled a funkcionalno odgovarao visini na koju je navikla.
Fiksna ortodontska terapija gornje I donje čeljusti. Primarna korekcija i blago otvoren zagriz riješen kombinacijom logopedske terapije blago infantilnog gutanja i ortodoncije.