Radiološke usluge – CBCT, ortopantomogram, rendgen, kefalometrija

Naša zubarska ordinacija opremljena je najnovijim radiološkim tehnologijama koje nam omogućuju preciznu dijagnostiku i efikasno planiranje liječenja. Upotreba različitih radioloških metoda ključna je u identifikaciji dentalnih problema u ranoj fazi, što značajno doprinosi uspješnosti terapeutskih intervencija. Naš tim stručnjaka koristi ove tehnike kako bi osigurao da svaki tretman bude prilagođen individualnim potrebama pacijenata.

Zubni rendgen

Zubni rendgen je osnovna radiološka tehnika koja se koristi za detektiranje karijesa, pregled stanja korijena zuba i dijagnosticiranje bolesti periodontalnog tkiva. Ovaj brz i jednostavan postupak ključan je za pravilno planiranje mnogih dentalnih procedura, omogućavajući nam da vidimo ono što nije vidljivo golim okom.

Ortopan – slikanje zubi i čeljusti

Ortopan snimanje, također poznato kao ortopan snimak, ključna je radiološka tehnika koja omogućava panoramski pregled cijele čeljusti, uključujući gornju i donju vilicu, kao i sve zube. Ortopan snimak koristi se za detaljnu dijagnozu različitih dentalnih stanja, od ocjene pozicije umnjaka do identifikacije skrivenih dentalnih infekcija i planiranja ortodontskih tretmana. Digitalni ortopan pruža visokokvalitetne slike s manjom izloženošću zračenju, što je čini sigurnijom i učinkovitijom za redovite dentalne preglede. Ortopan zuba omogućava brzu i točnu dijagnostiku, čineći ga nezaobilaznim alatom u modernoj dentalnoj praksi. Ova metoda nije samo efikasna nego i neinvazivna, pružajući ključne informacije potrebne za uspješno planiranje i izvođenje različitih dentalnih procedura.

CBCT zuba (Cone Beam Computed Tomography)

CBCT (Cone Beam Computed Tomography) je specijalizirana radiološka tehnika koja pruža detaljne trodimenzionalne slike, čime se znatno poboljšava dijagnostika i planiranje složenih dentalnih zahvata. CBCT snimanje omogućava iznimno precizno prikazivanje dentalnih struktura, uključujući CBCT snimku zuba, koja je ključna za planiranje implantata i evaluaciju anatomije čeljusti. Osim toga, CBCT sinusa i CBCT snimanje sinusa koriste se za detaljnu analizu sinusnih struktura, što je od velike pomoći u planiranju operacija sinusa i dijagnostici povezanih stanja. CBCT metoda nudi neusporedivu razinu detalja u odnosu na tradicionalne radiološke tehnike, čineći ju neophodnom u suvremenoj dentalnoj medicini. Ovaj detaljan prikaz omogućava optimalno pozicioniranje implantata, smanjujući rizik od komplikacija i poboljšavajući ishode liječenja.

Kefalometrija

Kefalometrija je specijalizirana radiološka tehnika koja se primarno koristi u ortodonciji za analizu morfoloških karakteristika lica i zubnih lukova. Snimke koje se dobiju kefalometrijom ključne su za planiranje ortodontskih intervencija, omogućavajući detaljnu evaluaciju odnosa među kostima lica i zubima.

Prednosti modernih radioloških tehnika

Moderni radiološki postupci kao što su CBCT i digitalni ortopan nude brojne prednosti, uključujući smanjenje izloženosti zračenju, brže vrijeme snimanja i visoku kvalitetu slika. Moderni radiološki postupci omogućuju nam da preciznije dijagnosticiramo i planiramo liječenje, što rezultira boljim dugoročnim ishodima za naše pacijente.

Kontaktirajte nas za više informacija

Ako imate pitanja o našim radiološkim uslugama ili želite zakazati termin za radiografsko snimanje, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim je spreman pružiti sve potrebne informacije i osigurati da vaše iskustvo bude što ugodnije i informativnije. Naša vrata su uvijek otvorena za vas, bilo da se radi o rutinskom pregledu ili specifičnom dijagnostičkom postupku. Možete nas kontaktirati putem telefona – +385 95 591 8040, e-maila – info@dentelin.eu ili slanjem online upita.

Naša vizija je omogućiti svakom pacijentu adekvatnu i sigurnu terapiju.

Naša misija

Konstantnim usavršavanjem i ulaganjem u novitete možemo sa ponosom reći da smo jedni od pionira u individualiziranom pristupu sa težištem na tehnološkom riješavanju svakog problema. Konstantnim idejama i inovacijama sa sigurnošću možemo reći da ćemo u budućnosti nuditi još više.

Naše vrijednosti

Pristup

Naši pacijenti zajedno sa kolegama u timu postaju dio obitelji Dentelin.

Podrška

Iako tehnološki napredak uveliko olakšava rad, ljudski pristup je nešto što se osobito cijeni i potiče u našem okruženju.

Dostupnost

Našim pacijentima smo dostupni kako tijekom tako i nakon terapije. Dobar odnos sa pacijentom ne završava krajem terapije. Mi smo tu za Vas.