Dentalni implantati

Dentalni ili zubni implantati predstavljaju suvremenu i dugoročnu soluciju za nadomjestak nedostajućih zuba. Zahvaljujući napretku u dentalnoj tehnologiji, zubni implantati pružaju izgled, osjećaj i funkcionalnost koji su vrlo slični prirodnim zubima. Osim što poboljšavaju estetiku osmijeha, implantati također pomažu u očuvanju strukture čeljusti.

Što su dentalni implantati?

Zubni ili dentalni implantati su male, čvrste titanske strukture koje se kirurški postavljaju u čeljusnu kost, na mjesto izgubljenog zuba. Titan, materijal iz kojeg se najčešće izrađuju dentalni implantati, poznat je po svojoj sposobnosti da se integrira s ljudskom kosti, čime osigurava čvrst temelj za novi zub.

Indikacije za zubne implantate

Zubni implantati odlična su opcija za osobe koje imaju izgubljeni jedan zub ili više zuba. Također korisni su za pacijente s oštećenjima zuba koja ne mogu biti spašena.

Preoperativna priprema za zubne implantate

Prije ugradnje zubnih implantata, važno je napraviti detaljnu anamnezu, što znači uzeti kompletanu medicinsku i dentalnu povijest pacijenta. Također je važno obaviti rendgenske snimke i druge pretrage kako bi se odredila količina kosti i stanje usne šupljine. Osim toga, pacijenti bi trebali biti u dobrom općem zdravstvenom stanju.

Prednosti dentalnih implantata

Jedna od glavnih prednosti zubnih implantata je njihova sposobnost da preveniraju gubitak kosti koji se obično događa nakon gubitka zuba. Osim toga, dentalni implantati ne utječu na susjedne zube, za razliku od mostova koji zahtijevaju brušenje zdravih zuba. Također, implantati omogućavaju bolju oralnu higijenu i ne ograničavaju vrste hrane koju možete jesti.

Proces ugradnje zubnih implantata

Ugradnja zubnih implantata obično se provodi u nekoliko faza. Nakon početne konzultacije i detaljnog planiranja, slijedi sam kirurški zahvat tijekom kojeg se implantat postavlja u kost. Nakon toga, potrebno je pričekati nekoliko mjeseci da se dentalni implantat sigurno spoji s kosti prije nego što se na njega postavi krunica.

Inicijalna konzultacija i planiranje ugradnje zubnih implantata

Prvi korak u procesu ugradnje zubnog implantata je detaljna dijagnostika i planiranje. Tijekom početne konzultacije, zubar će koristiti rendgenske snimke ili CT skeniranje kako bi procijenio zdravlje vaše kosti i planirao idealnu poziciju implantata.

Kirurški zahvat za ugradnju zubnih implantata

Kirurški zahvat za ugradnju zubnog implantata obično se izvodi pod lokalnom anestezijom. Tijekom zahvata, zubar čini mali rez na desni kako bi otkrio kost, a zatim buši rupu u koju se postavlja implantat. Postupak je minimalno invazivan i većina pacijenata izvještava o vrlo malo nelagode.

Oporavak i briga nakon operacije i postavljanja zubnih implantata

Nakon postavljanja zubnog implantata, potrebno je slijediti upute za njegu kako bi se osigurao uspješan oporavak. To uključuje održavanje oralne higijene, izbjegavanje tvrde hrane u početnim fazama, i redovne posjete zubaru za praćenje napretka Oporavak nakon ugradnje implantata može varirati, ali pacijenti obično mogu očekivati otprilike 1-2 dana osjećaj blage nelagode i oticanja.

Komplikacije nakon ugradnje implantata i upozorenja

Iako su zubni implantati često uspješni, mogu se pojaviti komplikacije poput infekcija, neuspješne integracije implantata ili oštećenja okolnih struktura. Važno je konzultirati se s kvalificiranim stomatologom ili oralnim kirurgom kako bi se smanjio rizik od komplikacija.

Kontaktirajte nas za više informacija

Ako razmišljate o mogućnosti ugradnje zubnih implantata ili imate dodatnih pitanja, ne ustručavajte se kontaktirati našu dentalnu ordinaciju. Naši stručnjaci su ovdje da vam pruže sve potrebne informacije i pomoći vam da donesete najbolju odluku za vaše oralno zdravlje. Možete nas kontaktirati putem telefona – +385 95 591 8040, e-maila – info@dentelin.eu ili slanjem online upita.

Naša vizija je omogućiti svakom pacijentu adekvatnu i sigurnu terapiju.

Naša misija

Konstantnim usavršavanjem i ulaganjem u novitete možemo sa ponosom reći da smo jedni od pionira u individualiziranom pristupu sa težištem na tehnološkom riješavanju svakog problema. Konstantnim idejama i inovacijama sa sigurnošću možemo reći da ćemo u budućnosti nuditi još više.

Naše vrijednosti

Pristup

Naši pacijenti zajedno sa kolegama u timu postaju dio obitelji Dentelin.

Podrška

Iako tehnološki napredak uveliko olakšava rad, ljudski pristup je nešto što se osobito cijeni i potiče u našem okruženju.

Dostupnost

Našim pacijentima smo dostupni kako tijekom tako i nakon terapije. Dobar odnos sa pacijentom ne završava krajem terapije. Mi smo tu za Vas.