Liječenje parodontoze

Liječenje parodontoze je ključno za očuvanje zdravlja vaših zubi i desni. Ova bolest desni može uzrokovati ozbiljne probleme ako se ne liječi pravovremeno, uključujući gubitak zubi i opće zdravstvene komplikacije. Naša ordinacija koristi najnovije metode i tehnologije kako bismo vam pomogli učinkovito upravljati i tretirati parodontalne bolesti.

Što je parodontalna bolest?

Parodontalna bolest, ili parodontitis, je ozbiljno stanje koje utječe na desni i podržavajuće strukture zubi. Uzrokovana je nakupljanjem bakterijskog plaka i može dovesti do upale, infekcije, pa čak i gubitka zuba. Identificiranje i liječenje u ranim fazama je ključno za sprječavanje napredovanja bolesti.

Simptomi i rani znaci parodontoze

Simptomi parodontalne bolesti mogu uključivati krvarenje prilikom četkanja zuba, crvenilo i oticanje desni, te bol pri žvakanju. Loš zadah koji se ne može ukloniti običnim pranjem zuba također može biti znak parodontitisa. Ako primijetite bilo koji od ovih simptoma, važno je obratiti se stomatologu što prije.

Metode liječenja parodontoze

Ne-kirurške metode liječenja

Ne-kirurške metode liječenja su dubinsko čišćenje zuba (eng. scaling and root planing), uklanjaju naslage kamenca i bakterijski plak ispod gumene linije. Ove tehnike su često prvi korak u liječenju parodontitisa i mogu značajno smanjiti upalu i zaustaviti daljnje propadanje tkiva.

Kirurške metode liječenja

U naprednijim slučajevima parodontitisa, kada ne-kirurške metode nisu dovoljne, može biti potrebno provesti kirurške zahvate. Kirurgija može uključivati regeneraciju tkiva ili presađivanje desni kako bi se obnovila podržavajuća struktura zubi i poboljšala estetika osmijeha.

Oporavak nakon liječenja parodontoze

Oporavak nakon liječenja parodontoze varira ovisno o vrsti i opsegu zahvata, ali pravilna njega i suradnja s dentalnim timom ključni su za brz i uspješan oporavak. Pacijenti mogu očekivati određenu nelagodu, oticanje i krvarenje nakon invazivnih zahvata, koje se obično može kontrolirati propisanim analgeticima i hladnim oblozima. Važno je izbjegavati iritaciju operiranog područja, što uključuje nježno četkanje i izbjegavanje tvrde hrane tijekom prve nekoliko tjedana. Redoviti kontrolni pregledi su esencijalni za praćenje oporavka i prilagodbu postoperativne skrbi, kao i za osiguranje da nema znakova infekcije ili drugih komplikacija. Pacijenti bi također trebali slijediti individualizirane upute za oralnu higijenu kako bi podržali ozdravljenje i spriječili ponovnu pojavu parodontalnih problema.

Prevencija parodontoze

Prevencija parodontalne bolesti temelji se na redovitom održavanju oralne higijene, uključujući pravilno četkanje zuba i upotrebu konca. Također je važno redovito posjećivati stomatologa za profesionalno čišćenje i pregled, koji mogu pomoći u ranoj dijagnostici i prevenciji parodontitisa.

Kontaktirajte nas za više informacija

Ako imate simptome parodontalne bolesti ili želite saznati više o prevenciji i tretmanima, ne oklijevajte kontaktirati našu ordinaciju. Naš tim stručnjaka je tu da vam pruži sve potrebne informacije i pomoći vam očuvati zdravlje vaših desni i zubi. Možete nas kontaktirati putem telefona – +385 95 591 8040, e-maila – info@dentelin.eu ili slanjem online upita.

Naša vizija je omogućiti svakom pacijentu adekvatnu i sigurnu terapiju.

Naša misija

Konstantnim usavršavanjem i ulaganjem u novitete možemo sa ponosom reći da smo jedni od pionira u individualiziranom pristupu sa težištem na tehnološkom riješavanju svakog problema. Konstantnim idejama i inovacijama sa sigurnošću možemo reći da ćemo u budućnosti nuditi još više.

Naše vrijednosti

Pristup

Naši pacijenti zajedno sa kolegama u timu postaju dio obitelji Dentelin.

Podrška

Iako tehnološki napredak uveliko olakšava rad, ljudski pristup je nešto što se osobito cijeni i potiče u našem okruženju.

Dostupnost

Našim pacijentima smo dostupni kako tijekom tako i nakon terapije. Dobar odnos sa pacijentom ne završava krajem terapije. Mi smo tu za Vas.