Usluge

Čišćenje zuba / pjeskarenje

Često stvaranje zubnog kamenca zna predstavljati problem. Dugoročne naslage dovode do povlačenja zubnog mesa što rezultira ogoljenosti vrata zuba te kasnijom osjetljivošću. Zbog toga je bitno dolaziti na kontrole svakih 3mj. – 6 mj. te po potrebi ukloniti nastali zubni kamenac.

Keramičke krunice

Krunice se izrađuju u slučaju loma ili oštećenja kruničnog dijela zuba gdje nije moguće staviti samo ispun; kod zuba sa velikim karijesnim lezijama, ili kod zuba koji su promijenili boju (estetski razlozi). Krunice se stavljaju na prirodne zube koji su prethodno pripremljeni ili na implantate. Postoje tri osnovna tipa krunica:

Metal keramičke krunice su indicirane kod osoba sa jačim žvačnim silama ili kod većeg raspona (cirkularni mostovi).

Cirkon keramičke krunice se smatraju estetske krunice. Njihova indikacija je manji raspon, 4 do 5 zuba. Rade se uz pomoc CAD/CAM tehnologije.

Potpuno keramičke krunice (Emax i Empress) se izrađuju od keramike i postavljaju se zasebno na svaki zub.

Dentalne ljuskice (Veneers) su manji keramički elementi koji zahtjevaju minimalno brušenje a uveliko pomažu u prikrivanju defekata, promjena na zubima gdje ispunom ne bi doveli do idealnog rješenja. Spadaju u fiksne protetske nadomjestke, a mogu biti keramički ili kompozitni.

 

Mobilni radovi

Totalne ili parcijalne zubne proteze koje služe kao definitivno ili privremeno rješenje. Tu spadaju akrilatne ili wironit (skeletirane) proteze, te reducirane wironit proteze sa sidrištem na ugrađeni manji broj implantata i prečkom kao vezom između implantata i skeletirane proteze. Idealno rješenje za osobe koje ne žele ili ne mogu raditi dodatni operativni zahvat sinus lift.

Inlay/Onlay/Overlay

Inlay, Onlay i Overlay su protetski ispuni čija je svrha prekrivanje oštećenja zuba uzrokovanih karijesom ili traumom.

Za razliku od klasičnih plombi, prije izrade Inlay/Onlay/Overlay ispuna uzima se otisak zuba ili se preparirani defekt skenira intraoralnim skenerom, te se inlay/onlay/overlay izrađuje izvan usne šupljine pacijenta (u laboratoriju) nakon čega slijedi njegovo cementiranje (fiksacija na zub).

Takav način osigurava veću preciznost pri izradi te bolju kvalitetu koja savršeno odgovara zubu pacijenta, što smanjuje šanse njegova ispadanja ili pucanja.

Dentalni ispuni i liječenja

Svaka promijena na zubu može biti sumnja na pojavu karijesa. Može biti zahvaćena samo jedna površina zuba, tada govorimo o jednoplošnom ispunu, dvije površine zuba (dvoplošni ispun), ili tri površine zuba (troplošni ispun).

Ukoliko je karijes zahvatio i dublje slojeve zuba najvjerovatnije će se morati raditi liječenje navedenog zuba. Endodonska liječenja mogu biti gotova u jednoj seansi ali se, ovisno o stanju zuba, posjet stomatologu može produžiti i u više navrata. Broj posjeta će Vam reći Vaš stomatolog.

Implantati

Implantati su nadomjestci za korijen zuba. Postavljaju se u kost ,te nakon ugradnje procesom oseointegracije implantat se povezuje sa okolnom kosti. Taj proces traje izmedju 4mj. do 6.j., ovisno da li se radi u gornjoj ili donjoj čeljusti.

Implantat je građen od biokompatibilnog materijala, titana, te je anulirana bilo kakva mogućnost alergijske reakcije.

Implantat može zamijeniti samo jedan zub da bi se izbjeglo brušenje susjednih zuba ili u slučaju potune bezubosti kada se implantati koriste za fiksaciju reducirane zubne proteze ili za izradu fiksnog protetskog rada.

Parodontološka terapija

U određenim slučajevima dolazi do povlačenja zubnog mesa što rezultira pomičnosti zuba, pojavljivanje parodontalnih džepova i povremenim krvarenjima desni.

Kod prvih pojava jedne od navedenih simptoma obavezno se javiti stomatologu da bi se moglo pristupiti ranoj terapiji parodonta. Dugo čekanje dovodi do sve veće koštane resorpcije, veće pomičnosti zuba te je jedina terapija vađenje.

All-on-4 / All-on-6

All-on-4/ All-on-6 metoda podrazumijeva ugradnju 4/6 dentalnih implantata te izradu protetskog rada u 24h.Na pregledu će vaš liječnik utvrditi da li ste kandidat za ovaj zahvat.

Preduvjet je zdravlje pacijenta, dovoljno zubne kosti te zdrava sluznica usne šupljine.

Augmentacija zubne kosti

Autologna kost

Kirurški zahvat u kojem se uzima pacijentova kost koja se kasnije koristi kao augmentacijski materijal za pokrivanje defekta onog dijela gdje želimo ugraditi implantat. Kod ovog zahvata imamo dva operativna područja.

Umjetna kost

Korištenje različitih biomaterijala umjetnog podrijetla s osteogenim potencijalom koji su biokompatibilni i bioaktivni. Najčešće su sintetskog ili životinjskog podrijetla.

Vaš liječnik će na prvom pregledu odlučiti koji bi od navedenih postupaka bio najidealniji za vas i zašto.

Sinus lift

Jednostrano ili obostrano podizanje maksilarnog sinusa je indikacija kod onih pacijenata kod kojih je uslijed gubitka zuba molarne regiju došlo do spuštanja dna maksilarnog sinusa, te zbog toga nije moguće ugraditi dentalni implantat bez prethodnog dizanja (elevacije) maksilarnog sinusa.

Nakon pristupa membrani sluznice ista se podiže, te se novonastali sinusni otvor augmentira izabranim sintetskim materijalom.

Ovim načinom dobivamo dovoljnu visinu koja je potrebna za ugradnju dentalnog implantata. Pregledom će se ustanoviti da li je moguće sa zahvatom podizanja maksilanog sinusa odmah pristupiti i ugradnji dentalnog implantata ili će se implantat ugraditi u drugoj fazi.

Estetska kirurgija

• Aplikacija hijaluronske kiseline
• Botox
• Uklanjanje bradavica, madeža

Radiologija

• Rtg
• Panoramski snimak čeljusti (ortopantomogram)
• CBCT slikanje, kefalometrija

Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatologije koja je bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi i čeljusti. Riješava se estetski ali i funkcionalan problem.

Ortodontska terapija je relativno dugotrajna, te zahtjeva angažman i suradnju pacijenta. Tjekom terapije potrebno je pridržavati se uputstava i održavati dobru oralnu higijenu.

• Fiksni ortodontski aparat
• Mobilni ortodontski aparat, miofunkcionalni aparat
• Udlaga / retiner nakon nošenja fiksnog ortodontskog aparata
• SmiplySmile prozirni aparatić

Naša misija

Naša vizija je omogućiti svakom
pacijentu adekvatnu i sigurnu terapiju.

Konstantnim usavršavanjem i ulaganjem u novitete možemo sa ponosom reći da smo jedni od pionira u individualiziranom pristupu sa težištem na tehnološkom riješavanju svakog problema. Konstantnim idejama i inovacijama sa sigurnošću možemo reći da ćemo u budućnosti nuditi još više.

Naše vrijednosti

Pristup

Naši pacijenti zajedno sa kolegama u timu postaju dio obitelji Dentelin.

Podrška

Iako tehnološki napredak uveliko olakšava rad, ljudski pristup je nešto što se osobito cijeni i potiče u našem okruženju.

Dostupnost

Našim pacijentima smo dostupni kako tijekom tako i nakon terapije. Dobar odnos sa pacijentom ne završava krajem terapije. Mi smo tu za Vas.