Ortodoncija: Fiksni, mobilni i prozirni aparatići za zube

Ortodontske usluge koje nudimo obuhvaćaju širok spektar tretmana namijenjenih ispravljanju nepravilnosti zuba i čeljusti, poboljšanju osmijeha i općem oralnom zdravlju. Naš tim stručnjaka posvećen je pružanju individualizirane skrbi svakom pacijentu, koristeći najnovije tehnike i tehnologije kako bi postigli optimalne rezultate.

Kada se obratiti ortodontu:? – Indikacije za konzultacije

Indikacije za ortodonciju uključuju nepravilnosti u položaju zubi i čeljusti kao što su krivi zubi, preklopni zubi, otvoreni zagriz, duboki zagriz, križni zagriz i drugi problemi sa zagrizom i izgledom zubi.

Trebali biste se konzultirati s ortodontom ako primijetite bilo kakve nepravilnosti u položaju zubi ili ako imate poteškoća s govorom, žvakanjem ili gutanjem.

Vrste ortodontskih aparatića

Postoje različite vrste ortodontskih aparatića, uključujući fiksne i mobilne, koji se biraju prema specifičnim potrebama pacijenta i složenosti slučaja. Fiksni aparatići su trajno pričvršćeni na zube, dok su mobilni aparatići uklonjivi, što pruža veću fleksibilnost u svakodnevnom održavanju oralne higijene.

Fiksni aparatići za zube

Fiksni ortodontski aparatići su tradicionalni, ali izuzetno efikasan način ispravljanja nepravilnosti zuba i čeljusti. Fiksni zubni aparatići sastoje se od bravica, žica i elastičnih traka koje postavljaju pritisak na zube kako bi ih približili željenom položaju. Individualni plan liječenja osmišljava se uzimajući u obzir potrebe i ciljeve svakog pacijenta. Fiksni aparatići za zube omogućuju precizno usmjeravanje zubi u željeni položaj i zahtijevaju redovite kontrole kod ortodonta.

Mobilni aparatići za zube

Mobilni ortodontski aparatići za zube su fleksibilnija opcija za pacijente koji traže manje ortodontske korekcije ili kontrolu rasta i razvoja zubi. Mobilni aparatići za zube lako se uklanjaju i ponovno stavljaju, što olakšava održavanje oralne higijene i prilagođava se različitim životnim situacijama pacijenata. Njihova prilagodljivost čini ih popularnim izborom za djecu i odrasle.

Pravilno održavanje mobilnih aparatića za zube ključno je za njihovu efikasnost i dugovječnost. To uključuje redovito čišćenje aparatića i izbjegavanje hrane koja može oštetiti ili zaprljati aparatić.

Miofunkcionalni aparati za zube

Miofunkcionalni aparati za zube specifično su dizajnirani kako bi utjecali na oralne funkcije poput disanja, gutanja i govora. Miofunkcionalni aparati za zube ciljaju promjene u mišićnom tonusu i funkciji jezika, često koristeći mehanizme poput štitnika jezika i držača usana kako bi potaknuli pravilne obrasce pokreta. Koriste se uglavnom kod djece kako bi se ispravili loši oralni navici koji mogu utjecati na razvoj zubi i čeljusti.

Održavanje ortodontskih aparatića

Održavanje ortodontskih aparatića uključuje redovito čišćenje zubi i aparatića, izbjegavanje tvrde i ljepljive hrane te nošenje zaštitnih kapa za zube tijekom sportskih aktivnosti. Redoviti posjeti ortodontu su ključni za pravilno praćenje napretka tretmana.

Kontrola aparatića za zube

Tijekom terapije, redovito ćete morati dolaziti na kontrole kod ortodonta. Na tim kontrolama ortodont će prilagođavati ortodontski aparatić kako bi postigao željeni rezultat.

Kontaktirajte nas za više informacija

Ako imate bilo kakvih pitanja o ortodontskim tretmanima ili želite zakazati konzultaciju, slobodno nas kontaktirajte. Naš stručni tim stoji vam na raspolaganju kako bi vam pružio sve potrebne informacije i pružio podršku na putu prema prekrasnom i zdravom osmijehu. Možete nas kontaktirati putem telefona – +385 95 591 8040, e-maila – info@dentelin.eu ili slanjem online upita.

Naša vizija je omogućiti svakom pacijentu adekvatnu i sigurnu terapiju.

Naša misija

Konstantnim usavršavanjem i ulaganjem u novitete možemo sa ponosom reći da smo jedni od pionira u individualiziranom pristupu sa težištem na tehnološkom riješavanju svakog problema. Konstantnim idejama i inovacijama sa sigurnošću možemo reći da ćemo u budućnosti nuditi još više.

Naše vrijednosti

Pristup

Naši pacijenti zajedno sa kolegama u timu postaju dio obitelji Dentelin.

Podrška

Iako tehnološki napredak uveliko olakšava rad, ljudski pristup je nešto što se osobito cijeni i potiče u našem okruženju.

Dostupnost

Našim pacijentima smo dostupni kako tijekom tako i nakon terapije. Dobar odnos sa pacijentom ne završava krajem terapije. Mi smo tu za Vas.